BSC Unisson 1 uitgeschakeld in beker door Ruurlo 1

Afgelopen zondagmiddag moest BSC Unisson aantreden op Sportpark de Zweede voor de derde en laatste wedstrijd in de beker tegen Ruurlo, zondag 4C. Zowel de thuisploeg als de gasten hadden beide wedstrijden gewonnen in de poule, waardoor de winnaar zich zou plaatsen voor de volgende ronde.

BSC Unisson opende zeer zwak in de stromende regen en stond ook binnen 10 minuten met 0-1 achter. Ruurlo had veel balbezit en ook de beste mogelijkheden en BSC stelde daar helaas weinig tegenover. Toen de regen langzaam ophield leek BSC Unisson wat beter in de wedstrijd te zitten. Maar in een tijdsbestek van 7 minuten werd de wedstrijd plotseling beslist. In de 25e minuut viel de 0-2 en in de 32e minuut was daar de definitieve beslissing met de 0-3 en rood voor Jeffrey Nijhuis, die de doorgebroken spits van de tegenstander neerhaalde. Gevolg hiervan was dat er nog een veldspeler af moest om Tom Gremmen als wissel in te brengen. Spits Gerben Prins maakte plaats, zodat BSC Unisson nu Tom op doel had. Vlak voor de rust viel ook nog Michel Schipper geblesseerd uit met een hamstringblessure. Bart Gerritsen was zijn vervanger.

_MG_1288 a [1024x768]   _MG_1283 a [1024x768]

Na rust was er weinig sprake meer van een wedstrijd. BSC Unisson wilde de schade beperken en tegenstander Ruurlo haalde niet meer zijn niveau van de eerste helft. Na de 0-4 in de 50e minuut, wist Arjan Wissink na een uur nog de eer enigszins te redden met een goed ingeschoten vrije trap. De eindstand zou uiteindelijk bepaald worden op 1-5.

Een verdiende zege voor Ruurlo, dat dus door mag bekeren als poulewinnaar in deze poule 9. BSC Unisson speelt zaterdagavond om 18:00 uur zijn laatste wedstrijd ter voorbereiding op de competitie. Op Sportpark de Zweede wordt er dan afgetrapt voor de oefenwedstrijd tegen Fleringen.

Jeffrey Nijhuis; Frank Morsman, Mark Molendijk, Michel Schipper (44. Bart Gerritsen), Martijn Nijhuis; Nick ten Cate, Daan Wiggers (46. Ruben Westerink), Arjan Wissink; Timon Ferree, Gerben Prins (32. Tom Gremmen), Lennart Schoonheden

Tekst: Gerben Prins; foto’s: Edith Howard photography.