BSC Unisson C1valt net buiten prijzen op sterk bezet toernooi Delden

Naast de promotie-commotie van het eerste en het traditionele Louis Timmer toernooi op De Zweede werd er afgelopen weekend door onze jeugd ook nog “gewoon toernooi-voetbal” gespeeld. Zo nam de C1 afgelopen zaterdag deel aan het toernooi van SV Delden. Nadat ’s ochtends de D1 de 1ste plaats al had bemachtigd begonnen ook onze jongens met veel goede hoop aan het toernooi.

We kwamen uit in een poule met Rood Zwart C3, Delden C1, Bon Boys C2 en GFC C1. In de 1ste wedstrijd werd er gespeeld tegen Rood Zwart C3, op papier de minste tegenstander in deze poule. Om 12.00 uur werd er afgetrapt voor deze 25 minuten durende wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat onze jongens een stapje verder waren dan de jongens van Rood Zwart. Kans op kans werd gecreëerd maar zo makkelijk als deze kansen gecreëerd werden zo makkelijk werden ze ook om zeep geholpen. Na een kwartier spelen en een behoorlijke scrimmage voor de goal was het Pelle die de bal achter de keeper wist te schuiven. 1-0! Het kleine beetje verzet dat er nog was, was nu volledig gebroken zodat we vlot uit konden lopen naar 3-0 via Mats en Ewald.

De 2de wedstrijd speelden we tegen een oude bekende. SV Delden C1 waren we dit seizoen ook in competitie verband al tegengekomen toe werd uit met 1-2 gewonnen en thuis 2-2 gespeeld. Een gelijkwaardige tegenstander dus. Het waren de jongens uit delden die iets beter aan de wedstrijd begonnen. De snelle voorhoede spelers maakten het de Boekelose verdediger behoorlijk moeilijk. Toch was het via een scherpe tegenaanval Ewald die 1 op 1 met de Deldense goalie kwam en onberispelijk raak schoot 1-0. Er werd vervolgens met man en macht verdedigd om de voorsprong vast te houden. Helaas resulteerde een miscommunicatie in de verdediging vlak voor tijd in de 1-1.

Na de 2de wedstrijd hadden we een uur pauze. Hier werd handig gebruik van gemaakt want nu hadden we mooi de tijd om de inwendige mens te verzorgen door een door SV Delden aangeboden broodje knakworst te nuttigen. Daarnaast moet ik zeggen dat de organisatie sowieso goed geregeld was.

Na deze pauze stond de wedstrijd tegen Bon Boys C2 op de planning. Ik competitie verband hadden we uit ruim verloren(7-0) en ook thuis konden we helaas geen puntje uit vuur slepen(3-4). Toch begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het was een wedstrijd die over en weer ging, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Thijs speelde uitmuntend en zorgde ervoor dat de dreiging van de snelle rechtsbuiten onschadelijk werd gemaakt. Net toen we allemaal het idee kregen dat er een 0-0 op het scorebord zou komen te staan, maakten de Haaksbergse jongens via een corner 0-1. De lange verdediger torende boven alles en iedereen uit en knikte de bal koelbloedig achter goalie Luuk. De kopjes gingen omlaag en het geloof bij onze jongens was verdwenen. Toch kregen we in de allerlaatste minuut nog een kans via Mats, echter kon hij met zijn linkerbeen niet voldoende kracht geven om de kans tot doelpunt te promoveren.

De laatste wedstrijd moest gewonnen om 2de te worden. Echter hadden de jongens van GFC nog uitzicht op plaats 1 mits Bon Boys zou verliezen van SV Delden. Helaas werd vanaf minuut goed duidelijk dat de pijp leeg was bij onze jongens. Ballen over 10 meter kwamen niet meer aan en de organisatie was volledig verdwenen. De jongens van GFC daarentegen oogden nog topfit en combineerden nog naar hartenlust. Dit resulteerde binnen vijf minuten in een 0-2 achterstand. Door een aantal fantastische reddingen van Luuk werd erger voorkomen. We kregen zelf ook nog een aantal mogelijkheden maar uiteindelijk was het de spits van GFC de zorgde voor de 0-3 en tevens de eindstand.

Ondanks de 4de plaats, hebben wij als begeleiding veel positieve ontwikkelingen gezien en hebben we een mooie voetbaldag gehad. De ouders die hebben meegereden en/of het team hebben aangemoedigd willen wij graag hartelijk bedanken!